Pressinformation

Nyhetsrum

BirdLife Sverige har ett nyhetsrum där vi publicerar våra pressmeddelanden och nyheter av vikt för media.

Besök BirdLife Sveriges nyhetsrum

 

RSS Publicerade pressmeddelande
  • Nytt skolprojekt låter elever bli guider på naturum Ottenby 14 maj, 2019
    Under våren har naturum Ottenby och Mörbylånga kommuns världsarvssamordnare lett projektet Miniguider på Alunskolan i Södra Möckleby. Projektet syftar till att ge eleverna en fördjupad kunskap i södra Öland, världsarvet och Ottenby.
  • Miljöorganisationer lämnade över 45 000 namn för kampanjen Vår Skog till näringsministern 11 april, 2019
    Idag avslutades kampanjen ”Vår Skog” då representanter för fem av de 23 organisationerna som stått bakom uppropet träffade näringsminister Ibrahim Baylan och överlämnade listan med uppropets dryga 45 000 underskrifter. BirdLife Sverige var här representerade genom vår förre ordförande Dennis Kraft.
  • Postkodstiftelsen stödjer Östersjöprojekt om flyttfåglar 14 februari, 2019
    Vi vill förbättra kunskapen om skräntärna och silltrut som är rödlistade arter i Sverige. BirdLife Sveriges Östersjöprojekt utgör ett unikt tillfälle att öka medvetenheten kring globalt naturskydd hos såväl beslutsfattare som hos allmänheten med fokus på barn och ungdomar, och visa på de hot som långdistansflyttande fåglar möter under sina långa resor över kontinenter och […]

Logga

Klicka här för att ladda ned presskit (kommer inom kort)

 

Niklas Aronsson

Niklas Aronsson

Redaktör Vår Fågelvärld

Niklas Aronsson är expert på fåglar och svarar på frågor från pressen gällande fåglar och fågelskydd. Niklas är en ofta anlitad expert när det gäller fågelfrågor som behöver kommenteras i radio/tv. 

 

niklas.aronsson@birdlife.se

+46 739 156 099

Stina Rigbäck

Stina Rigbäck

Kommunikationsansvarig

Stina Rigbäck svarar på frågor gällande föreningen, organisatoriska ärenden, pågående event, sociala medier och pressmeddelanden om ingen annan kontakt står med som ansvarig.

 

stina.rigback@birdlife.se

+46 485 160 903

+46 708 554 757